De Bruin Zutphen: Specialist in ontwikkeling en productie van procestanks en – ketels voor de voedingsmiddelen verwerkende - en farmaceutische industrie.
De Bruin Tankbouw heeft het fabriekspand en de machines van Terlet Zutphen aangeschaft per 6 januari 2020. We hebben een grote stap gezet om het aanbod opslag- en procestanks voor de food en non-food industrie uit te breiden. De productie van voedseltanks voor de foodsector is daarmee volledig naar Zutphen verhuisd.
Op de locatie in Zutphen waar al meer dan 100 jaar op het hoogste niveau tanks en ketels worden geproduceerd, heeft De Bruin Tankbouw de productie voortgezet en worden door zeer ervaren medewerkers de klantspecifieke producten gebouwd.
Soepen, sauzen, zuivelproducten, chocolade, ei… tot hoog viskeuze producten kunnen worden gemengd, gekookt, gekristalliseerd, gekoeld, gepasteuriseerd of zelfs gesteriliseerd worden in de tanks en ketels van De Bruin. Uiteraard worden alle drukdelen onder PED keur geleverd. Door een eigen engineeringsafdeling worden de tanks en ketels uitgetekend, waarbij het ook mogelijk is een complete productielijn samen te stellen, inclusief leidingwerk, pompen en kleppen en automatisering.
‘Dankzij de nieuwe locatie kunnen we food en non-food fysiek scheiden én kunnen we de productie opschalen. In Uddel zullen we ons blijven richten op tanks voor de non-food industrie, terwijl in Zutphen alle voedseltanks worden geproduceerd,’ vertelt mede-eigenaar Arjan de Bruin. ‘De scheiding tussen de productielocaties garandeert dat de speciale behandeling die in de foodbranche noodzakelijk is, geborgd blijft.’
Door de motor voor het geschraapte roerwerk onder de ketel te plaatsen ontstaat de mogelijkheid om de deksel van de ketel volledig te kunnen openen:
Leverbaar met Kovatherm (vergrote binnencilinder) om extra warmtewisselend oppervlak te creëren en hierdoor kook- of koeltijden te verkorten. Dit kan tot 40% procestijd besparen.
Bij de bovenaangedreven uitvoeringen worden de roerwerken of mixers van de bovenzijde aangedreven. Tanks worden uitgevoerd met een mangat en ketels veelal met een halvemaan deksel.
De Bruin heeft de beschikking over een eigen dimplejacket voor het verwarmen of koelen van de mantel van de tank of ketel. Door de grotere doorlaat in de jacket kan met een hoger debiet koel- of verwarmingsmedium gewerkt worden, zodat de gewenste temperaturen snel bereikt kunnen worden. Dit is niet alleen tijdbesparend maar ook kwaliteit verhogend voor uw product.
Naast de atmosferische tanks en ketels bouwt De Bruin ook druktanks en vacuümtanks. Hoge druk voor het sneller en op hogere temperatuur bereiden van het product waarbij aseptisch gewerkt kan worden. Onder vacuüm kan gekoeld worden en onder andere ontlucht. Voor iedere vraag zoeken en vinden we een oplossing.
Doormiddel van het creëren van een kleine ΔT tussen medium en product in combinatie met een special kristallisatieroerwerk, is De Bruin Tankbouw in staat om heel specifieke kristalgroottes te laten ontstaan tijdens een kristallisatieproces. Deze kennis is door jarenlange ervaring opgedaan en heeft overal in de wereld haar dienst reeds bewezen. De koelmantel van de tank wordt in verschillende secties opgebouwd om een gelijkmatige koeling te laten ontstaan. Optioneel kan de tank voorzien worden van een header om de flow van het koelmedium gelijkmatig door de manteldelen te laten vloeien. De tank is zowel bovenaangedreven als onderaangedreven leverbaar, afhankelijk van het kristallisatieproces.
Voedselverwerkende bedrijven worden bij de aanschaf en het onderhoud van voedseltanks geholpen vanaf de locatie in Zutphen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arjan de Bruin.
Bel 0577-723 136 of stuur direct een e-mail.